Faringlaserad äppelkaka

Serverar: 1 portioner

En extra saftig, helt underbar äppelkaka toppad med minst lika underbar glasyr gjord på farinsocker. Ni kommer att tycka om denna oemotståndliga kaka!

Ingredienser

  • Kaka
  • 2-3 syrliga äpplen
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör eller margarin
  • ½ dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform, ca 24 cm i diameter. Riv äpplena grovt, mängden färdigrivna äpplen ska bli ca 3 dl. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Rör varsamt ner äppelrivet. Sikta ner de torra ingredienserna och rör åter varsamt smeten slät. Bre ut smeten jämnt i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 min. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en kastrull, låt koka i ca 5 minuter, eller tills glasyren tjocknat något. Stick några hål i den varma kakan och häll över den heta såsen. Låt kakan kallna och glasyren stelna innan den ska serveras.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben