Farinkaka

Serverar: 10-12 portioner

Mums till kaffet! Om man vill baka stor sats av denna kaka i långpanna, så gör dubbel sats.

Ingredienser

  • 175 g margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • Fyllning och garnering
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 1 dl farinsocker
  • Instruktioner

    1. Smörj och mjöla en avlång 2-liters bakform. Rör margarin, socker och farinsocker poröst. Tillsätt äggen ett i sänder och rör om. Blanda ner de övriga ingredienser och rör smeten slät. Bred ut hälften av smeten i formen. Blanda ihop fyllningen och strö på hälften av den. Häll på resten av smeten och täck med resterande av farinblandningen.
    2. Grädda i 175 grader ca 1 tim

    Liknande recept

    5
    20 min
    50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben