Farinkaka med äpple

Serverar: 10-12 portioner

Mycket omtyckt mjuk kaka.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 1 äpple
  • 1/2 dl farinsocker
  • 1 tsk kanel
  • Kaksmet
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter. Skala och klyfta äpplet. Blanda kanel och socker. Vänd äppelklyftorna i sockerblandningen.
    2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om så att det blir en slät smet. Rör i gräddfilen. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det till smeten. Rör tills allt är väl blandat. Häll hälften av smeten i formen. "Strö" över äppelklyftor och överbliven kanel-sockerblandning. Häll på resten av smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Servera kakan ljummen med vaniljsås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben