Farinkakor

Serverar: 50 portioner

Tid: 20 minuter

Goda till sommarfikat

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1 ½ dl kokosflingor
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 msk vatten
  • 2 dl brun farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Blanda havregryn och kokosflingor i en skål. Smält matfettet, tillsätt vattnet och häll detta över blandningen. Blanda ner övriga ingredienser, rör om och rulla små kulor. Lägg dem på en plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen i 175 graderi ca 10 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kekke46 14 juni 2010

    Har bakat dina Farinkakor knaprig och god smak. Blir en femma från mig.

    Sarah97 8 januari 2013

    Tänkte precis lägga in detta receptet! Visst är de goda! Men ett variationstips är att hacka ½-1 dl valnötter och hälla i. Perfekta kakan efter maten till kaffet(även utan nötter alltså!)! :-P

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben