Farinlimpa

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Gott till julen eller när som helst :)

Ingredienser

  • 2 pkt jäst för söta degar
  • 1 l fingervarm mjölk
  • 500 g farinsocker ( 1 paket)
  • 4 ägg
  • ca: 2 kg rågsikt
  • Instruktioner

    Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till 37grader. Späd ut jästen med hälften av mjölken så att den löser sig. Blanda i resten av mjölken och ingredienserna. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa ca: 40 min, baka ut fyra limpor på en och samma plåt på bakplåtspapper, låt jäsa ytterligare 30 min, grädda i 175 grader i ca 40min., pensla med sirapsvatten (hälften sirap hälften vatten) direkt dom kommer ut från ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tesa77 16 mars 2010

    Gud så gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben