Farmor Kerstins Farinlimpa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna Farinlimpa kan familjen inte vara utan på jul. Tur att hon inte vill hemlighålla receptet så vi kan dela med oss av hennes helt underbara limpa.

Ingredienser

  • 5 dl Vatten
  • 2 st Ägg
  • 1,2 L Rågsikt
  • 2 hg Farinsocker
  • 50 g Jäst
  • 1 tsk Salt
  • Instruktioner

    Lös upp jästen i vattnet och blanda i resten av ingredienserna. Knåda till en deg i maskin. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa ca. 1 timme. Häll ut degen på (vete)mjölat bakbord, forma till 4 st limpor och lägg på en plåt. Låt jäsa ca. 30 minuter och sätt ugnen på 200°. Grädda sedan tills limporna får en fin, brun färg! Pensla med varmt vatten efter du tagit ut dem medan de fortfarande är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben