Farmors äppelkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftigt och gott bakverk!

Ingredienser

  • 2 st äpplen
  • 100 gr margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 0,5 msk kanel, malen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 24 cm i diameter. Skala äpplena. Kärna ur och skär dem i tunna klyftor.
    2. Rör margarinet och sockret poröst. Tillsätt äggen och rör till en smidig smet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölken och mjölblandningen i smeten. Häll smeten i formen. Stick ner äppelklyftorna tätt i smeten. Strö över socker och kanel.
    3. Grädda i mitten av ugnen 60 - 75 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Servera med vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (3)

    bonbonn 21 mars 2008

    Den var jätte god...både första och andra gången:) Tack för receptet.

    vaso 13 januari 2009

    Tack för din goda receptet! :-)

    mmarika 28 september 2010

    God!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben