Fasolka po Bretonsku

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 2 dagar

Vita bönor med korv, fläsk, tomat m.m. Som framgår av rubriken så är det ett polskt recept!!

Ingredienser

  • 1 kg torkade mellanstora vita bönor
  • 3 starka grillkorvar
  • 200-300 g rimmat sidfläsk
  • 1 stor gul lök
  • 1 stor vitlök
  • Svartpeppar
  • Paprikapulver
  • Mejram
  • 3 dl krossade tomater
  • Lite tomatpuré
  • Lagerblad, cirka 3 st
  • Kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Lägg bönorna i en kastrull med kallt vatten, låt dem sedan stå tills nästa dag.
    2. Dag 2: Kontrollera så att vattnet täcker bönorna, typ 3/4 kastrull. Koka upp dem tillsammans med lagerblad, kryddpeppar och ev lite buljong tills de blir mjuka. Skär under tiden korven och fläsket i något större bitar än bönorna. Stek korven, fläsket, den finhackade löken och den finhackade vitlöken. Blanda ner det i bönorna när de mjuknat tillsammans med purén, krosset samt resten av kryddorna. Låt koka ca 30-45 minuter på svag värme tills det tjocknat. Servera gärna med vitlöksbröd (se våra recept) eller kokt potatis, vilket som smakar!!
    3. Smacznego!!!!

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben