Pajdeg LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Detta pajdegsrecept blir precis lika bra som "vanlig" pajdeg, Kan även användas som pizzadeg om man vill. Där blir det dock lite skillnad men fullt godtagbart ändå. Po fiber och Fiber husk eller Psyllium finns att köpa på alla vanliga livsmedelsbutiker. Sök på hyllan för glutenfritt.

Ingredienser

  • 1 dl po fiber
  • ½ msk fiber husk eller psyllium mjöl
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 75 g smör
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser i en matberedare och kör tills degen blandats ordentligt och går ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter även upp på kanterna. Förgrädda ca 5-10 min i 200°
    2. Fyll med valfri fyllning t.ex. kantareller, bacon, ost, skinka, äggstanning mm och grädda sen igen. Följ ett vanligt paj recept med en fyllning som uppfyller LCHF.
    3. Pajdeg till en hel paj innehåller 2,5 kolhydrater.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Ahellen 7 november 2011

    Gjorde en skaldjurspaj med detta recept i helgen. Supergod!! Pajdegen var minst lika god som vilken annan pajdeg som helst :)

    evaullabritt 26 februari 2014

    God paj, men degen klarade inte en blöt fyllning. Botten löstes upp, men kanterna blev frasiga och fina.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben