Supergod potatissallad utan kladdig majonnäs, perfekt till buffén, kalaset eller picknicen.
Potatissalladen blir bäst om den görs några timmar innan den skall ätas.
Receptet kan halveras om man önskar.
Ingredienser
3 kg potatis
2 dl hackad gul lök
2 purjolökar i skivor
2 ½ dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 dl vinäger
2 msk svensk senap
2 dl olja
1 dl kapris (kan uteslutas)
2 skivade rödlökar
2 dl svarta oliver
1 dl hackad gräslök
Instruktioner
- Koka potatisen med skal och skala dem innan de hunnit kallna.
- Koka buljongtärningarna med 2 ½ dl vatten till en kraftig buljong.
- Skär potatisen i kuber och blanda i en stor skål med den hackade gula löken och purjolöken. Slå över buljongen och låt potatisen svalna lite.
- Blanda till dressingen: Vinäger, olja, senap. Häll dressingen över potatis och lök. Blanda i skivad rödlök, kapris och oliverna.
- Potatisen drar åt sig smakerna mer om den fortfarande är varm. Låt salladen dra under några timmar eller till nästa dag i kylskåp. Strö gräslök över salladen innnan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)