Femöring

Serverar: 4 portioner

Det här är en gammal svensk klassiker. En äkta femöring lagas alltid av utbankad oxfilé och massor av mjukstekt lök. Stekt ägg serveras ofta till, liksom stekt eller kokt potatis.

Ingredienser

  • 4 skivor oxfilé, ca 4 cm tjocka
  • 1 gul lök eller 1 rödlök
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 1 krm socker
  • 4 ägg
  • Till servering
  • Råstekta potatisklyftor
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla löken. Stek den långsamt gyllene i smör. Krydda med salt, peppar och socker.
    2. Banka ut varje oxfiléskiva till 1 cm tjocklek. Stek skivorna i smör och krydda med salt och peppar.
    3. Stek äggen.
    4. Lägg upp köttskivorna på varma tallrikar. Fördela den stekta löken ovanpå och toppa med ägget.
    5. Servera med stekt potatis.

    Liknande recept

    5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben