Det här är en gammal svensk klassiker. En äkta femöring lagas alltid av utbankad oxfilé och massor av mjukstekt lök. Stekt ägg serveras ofta till, liksom stekt eller kokt potatis.
Ingredienser
4 skivor oxfilé, ca 4 cm tjocka
1 gul lök eller 1 rödlök
Smör till stekning
Salt
Malen vitpeppar
1 krm socker
4 ägg
Till servering
Råstekta potatisklyftor
Instruktioner
- Skala och strimla löken. Stek den långsamt gyllene i smör. Krydda med salt, peppar och socker.
- Banka ut varje oxfiléskiva till 1 cm tjocklek. Stek skivorna i smör och krydda med salt och peppar.
- Stek äggen.
- Lägg upp köttskivorna på varma tallrikar.
Fördela den stekta löken ovanpå och toppa med ägget.
- Servera med stekt potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)