Festgratäng med kassler

Serverar: 4 portioner

Frästa grönsaker och ett mumsigt täcke med smakrik lagrad ost gör rätten till något alldeles extra! Med kokt ris i botten fixar du allt-i-ett gratängen på ett kick.

Ingredienser

  • 2 dl okokt ris
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 2 morötter
  • 150 g färska champinjoner
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk timjan
  • Ca 300 g kassler
  • 1 knippe persilja
  • Sås
  • 1 dl majonnäs
  • 2 ägg, delas i gulor och vitor
  • 1 msk vinäger
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven smakrik ost (typ västerbottensost)
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    2. Skär grönsakerna och champinjoner i mindre bitar. Fräs dem lätt mjuka i smör, krydda väl med salt, peppar och färsk timjan. Skär kasslern i tärningar. Bottna en smord form med riset och lägg över hackad persilja, grönsaker, svamp och kassler.
    3. Tips: Går utmärkt att ersätta dessa grönsaker med egna favoritgrönsaker.
    4. Blanda majonnäs, gulor och vinäger. Smaka av med salt och peppar. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i såsen. Häll över i formen och strö på riven ost.
    5. Gratinera i 225 grader, 12-15 minuter. Strö över hackad persilja.
    6. Servera med en sallad.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben