Festgratäng med kassler

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Gratinerad kassler med champinjoner och gräddsås blir en given succé på middagsbordet. Sherry ger extra sting åt såsen.

Ingredienser

  • 500 g benfri kassler
  • 1/2 burk Fammarps champinjoncrème
  • 1 burk skivade champinjoner, 200 g
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 - 2 dl chilisås
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 krm chilipulver
  • ev 1 - 2 msk sherry
  • Instruktioner

    1. Skär kasslern i skivor och lägg dem i två rader i en ugnssäker form. Bred över champinjoncrèmen och strö över svampen. Vispa grädden och blanda i chilisås och kryddor. Smaka av, krydda ev mer och tillsätt sherry. Bred chiligrädden över kasslern och gratinera i 175 - 200° i mitten av ugnen ca 30 minuter.
    2. Servera med ris eller pressad potatis, baguette och sallad.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben