Festgratäng med kassler

Serverar: 4 portioner

Denna rätten har jag gjort många gånger,alltid omtyckt ! Lite jobb med den ,men det är det värt.

Ingredienser

  • 400-500 gram kassler
  • 4 portioner ris
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svart eller vitpeppar
  • 1 burk sparris (300 gram)
  • 1 krm oregano
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • Sparrisspadet +grädde ( tillsammans ca 6 dl )
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 äggulor
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    Koka riset enligt förpackningen, och låt ett par msk smör smälta i det färdiga riset och smaksätt det med salt, peppar, oregano. Bred ut riset i en ugnssäker form. Låt sparrisen rinna av, men spara spadet. Lägg ett par bitar sparris på varje skiva kassler och vik i hop skivorna. Placera dem med skarven nedåt på risbädden. Smält 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull, på ej alltför varm platta. Tillsätt mjölet och späd med spadet, sedan med grädden. Låt såsen sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Vispa sedan äggulorna och den rivna osten ,och blanda ihop med såsen. Slå såsen över och gratinera i ugn , 250 grader tills ytan fått färg. En grönsallad till är gott.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben