Festlig smörgåstårta

Serverar: 10 portioner

Festlig smörgåstårta

Ingredienser

  • 9 längdskurna skivor vitt formbröd
  • Fyllning 1
  • 150 g bredbar baconost
  • 150 g strimlad rökt skinka
  • 1 dl krossad avrunnen ananas
  • ½ dl lätt creme fraiche
  • Fyllning 2
  • 100 g salami
  • 1 röd paprika
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 3/4 dl lätt majonnäs
  • Toppkräm
  • 1 ½ dl kesella
  • 1 dl lätt majonnäs
  • Garnering
  • Ca: 16 cocktailtomater
  • 3-4 kiwifrukter
  • Ca: 10 tunna skivor rökt skinka
  • 8 skivor ananas
  • Slätbladig persilja
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Lägg ut tre skivor formbröd. Blanda samman baconosten med créme fraiche och bred krämen över brödskivorna. Fördela strimlad skinka och avrunnen krossad ananans över. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden.
    2. Rör samman créme fraiche med majonnäs och bred det över brödskivorna. Strimla salamin. Kärna ur och tärna paprikan fint. Fördela paprika och salami över. Täck med tre nya brödskivor på samma ledd som de första. (Hit kan tårtan förberedas.)
    3. Rör samman kesella med majonnäs och bred det över och runtom hela tårtan. Garnera som på bilden.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (3)

    jimboz 17 januari 2010

    Ojoj ! Helt i min smak Äntligen hittade jag något som såg smarrigt ut

    solvik207 2 juni 2010

    Hej! TACK för ett underbart recept!

    Pappisen 27 februari 2011

    Gjorde denna smörgåstårta till sonens student 2010. God och lätt att göra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben