Fetaost- och paprikamuffins

Serverar: 12 portioner

Paprika, fetaost och rosmarin ... Ljuvliga dofter från Medelhavet sprider sig i köket när de här matmuffinsen gräddas. Muffinsen är goda till en soppa eller som de är.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 msk honung
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 100 g grillad och marinerad röd paprika på burk
  • 100 g grekisk fetaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke.
    2. Smält smör och honung i en kastrull och låt det svalna. Blanda ner ägg, filmjölk och rosmarin i smörblandningen. Häll smörblandningen över mjölblandningen och rör ihop till en smet.
    3. Låt paprikan rinna av. Skär fetaosten och paprikan i bitar, ca 1x1 cm.
    4. Blanda ner ost- och paprikabitarna i smeten. Rör endast tills allt är blandat, överarbeta inte smeten. Ställ 12 muffinsformar av papper på en bakplåt eller i en muffinspanna.
    5. Fördela muffinssmeten i formarna med hjälp av två skedar. Grädda muffinsen mitt i ugnen cirka 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben