Fetaost- och paprikamuffins
Paprika, fetaost och rosmarin ... Ljuvliga dofter från Medelhavet sprider sig i köket när de här matmuffinsen gräddas. Muffinsen är goda till en soppa eller som de är.
Ingredienser
4 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
1 msk bakpulver
100 g smör
2 msk honung
2 ägg
2 dl filmjölk
1 tsk finhackad färsk rosmarin
100 g grillad och marinerad röd paprika på burk
100 g grekisk fetaost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en bunke.
- Smält smör och honung i en kastrull och låt det svalna. Blanda ner ägg, filmjölk och rosmarin i smörblandningen. Häll smörblandningen över mjölblandningen och rör ihop till en smet.
- Låt paprikan rinna av. Skär fetaosten och paprikan i bitar, ca 1x1 cm.
- Blanda ner ost- och paprikabitarna i smeten. Rör endast tills allt är blandat, överarbeta inte smeten. Ställ 12 muffinsformar av papper på en bakplåt eller i en muffinspanna.
- Fördela muffinssmeten i formarna med hjälp av två skedar. Grädda muffinsen mitt i ugnen cirka 25 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)