Fetaostpiroger

Serverar: 2 portioner

Fredagsgott

Ingredienser

  • 125 g fryst bladspenat
  • 10 cm purjolök
  • 1/2 dl soltorkade tomater+lite av oljan
  • 75 g fetaost
  • 1 msk flytande honung
  • salt
  • 2 krm kajennpeppar
  • 2 kylda el . frysta smördegsplattor , dela i 4 delar
  • 1 äggula till pensling
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Finhacka tomaterna. Mosa fetaosten med en gaffel. 2. Krama ur vätskan från spenaten och hacka grovt. Rör ihop purjolök, tomathack, 1 msk av tomatoljan, fetaost, spenat, honung, salt och kajennpeppar. 3. Dela smördegsplattorna så det blir 4 delar. Kavla ut varje del lite grann. 4. Fördela fyllningen på plattorna och vik ihop till en trekant. Tryck till kanterna med en gaffel. 5. Lägg dem på bakpappersklädd plåt och pensla med äggula. Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 20 minuter. 6. Låt svalna lite och servera en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben