Salami- och fetaostpirog med tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Nybakade piroger går snabbt att tillaga av färdig mix. De går också utmärkt att frysas och tina i korgen på väg till picknicken.

Ingredienser

  • 1 st påse pizza/scones-mix
  • 100 g skivad salami
  • 300 g fetaost, örtmarinerad, tärnad
  • 1 krm svartpeppar
  • Tomatsallad
  • 6 st mogna tomater
  • 2 msk örtolja från fetaosten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk gourmetsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl svarta oliver
  • 0,5 st basilika, blad från kruka
  • Instruktioner

    Piroger: Sätt ugnen på 250°. Blanda samman degen enligt anvisningarna på förpackningen till pizzadeg. Kavla ut till 4 rundlar ca 20 cm i diameter. Strimla salamin. Låt oljan rinna av från osten och spara den till dressing. Lägg salamistrimlor, fetaost och svartpeppar i en sträng på mitten av degen, från ena sidan till den andra. Nyp ihop varje degplatta som till en calzonepizza och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. Tomatsallad: Skiva tomaterna och lägg dem i en form eller skål. Blanda örtolja och balsamvinäger och droppa det över tomaterna. Strö över salt, svartpeppar, oliver och basilika. Servera pirogerna ljumma eller kalla till tomatsalladen.

    Liknande recept

    5
    15 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben