Fetapaj

Serverar: 6 portioner

En vegetarisk god paj, som har ett lite 'lättare' skal. Det går givetvis att blanda i typ skinka, salami el dyl i fyllningen.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g rumsvarmt smör
  • ½ dl kesella
  • Fyllning
  • 5 stora färska champinjoner
  • ½ röd lök
  • 200 g svarta oliver
  • 3 plommontomater
  • 150 g fetaost
  • 50 g babyspenat
  • Olivolja
  • Stanning
  • 3 ägg
  • 1 dl kesella
  • 2 dl lättmjölk
  • ½ vitlöksklyfta
  • Örtsalt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Deg: Hacka ihop mjölet och smöret till en grynig massa, tillsätt kesellan klick för klick och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbara kanter. Låt stå i kylen i drygt 20 min.
    2. Värm ugnen till 225 grader. Skiva svamp, oliver och tomater. Hacka rödlöken och ansa spenaten något. Tärna fetaosten.
    3. Nagga pajskalet och förgrädda i 10 min. Sänk sedan värmen till 175. Lägg tomat, svamp, lök, oliver blandat i skalet. Strö fetaost över hela formen.
    4. Vispa ihop äggen med mjölk och kesella, pressa i ½ vitlöksklyfta, krydda med örtsalt och mal svartpeppar över. Häll stanningen över pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
    5. Tag ut pajen och lägg spenaten ovanpå. Ringla lite olja över. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben