En vegetarisk god paj, som har ett lite 'lättare' skal.
Det går givetvis att blanda i typ skinka, salami el dyl i fyllningen.
Ingredienser
Pajdeg
3 dl vetemjöl
75 g rumsvarmt smör
½ dl kesella
Fyllning
5 stora färska champinjoner
½ röd lök
200 g svarta oliver
3 plommontomater
150 g fetaost
50 g babyspenat
Olivolja
Stanning
3 ägg
1 dl kesella
2 dl lättmjölk
½ vitlöksklyfta
Örtsalt
Nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Deg:
Hacka ihop mjölet och smöret till en grynig massa, tillsätt kesellan klick för klick och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en form, gärna med löstagbara kanter.
Låt stå i kylen i drygt 20 min.
- Värm ugnen till 225 grader.
Skiva svamp, oliver och tomater. Hacka rödlöken och ansa spenaten något. Tärna fetaosten.
- Nagga pajskalet och förgrädda i 10 min. Sänk sedan värmen till 175.
Lägg tomat, svamp, lök, oliver blandat i skalet. Strö fetaost över hela formen.
- Vispa ihop äggen med mjölk och kesella, pressa i ½ vitlöksklyfta, krydda med örtsalt och mal svartpeppar över. Häll stanningen över pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 min.
- Tag ut pajen och lägg spenaten ovanpå. Ringla lite olja över.
Servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)