Spenat- och fetapaj

Serverar: 4 portioner

Mycket god.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kesella
  • 20 g margarin
  • 3 msk kallt vatten
  • 400 g bladspenat, fryst
  • 1 - 2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 20 kärnfria svarta oliver
  • 200 g grekisk fetaost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, kesella och margarin till en smulig massa, tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform.
    2. Lägg spenaten i en kastrull och låt den tina på svag värme. Låt spenaten rinna av och och kläm ur vattnet.
    3. Pressa vitlöken direkt i spenaten, tillsätt salt och peppar. Strimla tomaterna och oliverna. Fördela spenaten på pajdegen, lägg på tomaterna och oliverna, smula över fetaosten. Vispa ihop äggen och mjölk och häll det över pajen. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 35 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben