Fettsnål pavlovarulle

Serverar: 8 portioner

170 kalorier per portion Rullen är glutenfri och fettsnål och passar därför till de flesta.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk vinäger
  • 1 tsk maizena
  • 2 dl mini fraiche
  • 500 g blandade sommarbär tex. hallon, björnbär, jordgubbar och blåbär
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna 25x35 cm.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa i sockret och tillsätt vaniljsocker, vinäger och maizena och fortsätt att vispa tills smeten är tjock och blank.
    3. Bred ut marängsmeten i långpannan. Grädda i ugnen 45 minuter. Stäng av ugnsvärmen och låt marängen stå kvar ytterligare ca 15 minuter.
    4. Stjälp upp marängen på ett nytt bakplåtspapper och dra försiktigt bort papperet som den gräddades på. Låt marängen kallna.
    5. Bred ut mini fraiche över kakan och strö över bären. Om de har varit frysta, tina dem i en sil så vätskan rinner av. Rulla marängen från långsidan om fyllningen.
    6. Skär den i 8 skivor och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben