Fettsnål pumpapaj

Serverar: 6 portioner

God dessert man kan äta med gott samvete

Ingredienser

  • Botten
  • 10 fettfattiga vaniljkex
  • 50 g pumpakärnor
  • 1 msk pumpakärneolja
  • 1 msk akaciahonung
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 100 g råsocker
  • 50 g akaciahonung
  • 1 hel vaniljstång
  • 250 g pumpa
  • 150 g kesella
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1 tsk muskotnöt
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm havssalt
  • Kräm
  • 200 g kesella
  • Korn från en halv vaniljstång
  • Instruktioner

    1. Hacka kex och pumpakärnor noga, blanda det med pumpaolja och akaciahonung och pressa ner det i botten av en pajform. Förgrädda i ugnen, 200 grader i 5 minuter.
    2. Vispa äggen hårt tillsammans med råsocker, akaciahonung och vaniljkorn från vaniljstången.
    3. Gör pumpamos genom att koka pumpakött i små tärningar mjukt i ca 15 minuter. Kyl av och mosa pumpan med en gaffel.
    4. Blanda pumpamos, kesella, riven ingefära, riven muskot, mald kanel och havssalt i äggmassan och häll över fyllningen i pajformen.
    5. Grädda pajen i ugnen, 200 grader i ca 25 minuter.
    6. Rör en kall kräm av kesella och vaniljkorn och ät den till.

    Liknande recept

    1.5
    2 h 20 min
    17
    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben