Pumpapaj

Serverar: 12 portioner

Halloweentema.

Ingredienser

  • Deg
  • 4 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk Dansukker råsocker
  • 100 g kokosfett
  • 1 ägg
  • 2 msk äpplecidervinäger
  • 3-4 msk kallt vatten
  • Smör eller margarin till formen
  • Fyllning
  • 400 g tärnat pumpakött
  • 2 1/2 dl grädde
  • 1 3/4 dl Dansukker råsocker
  • 3 ägg
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Blanda samman vetemjöl, salt, råsocker, kokosfett, ägg, äpplecidervinäger och vatten till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i en timme. Smörj en pajform ca 26 cm i diameter.
    2. Lägg pumpaköttet tillsammans med 1 dl vatten i en kastrull och sjud under lock i ca 15 minuter. Häll upp i en sil och låt rinna av väl.
    3. Mixa eller mosa pumpaköttet. Blanda grädde, råsocker, ägg, kanel och ingefära i pumpaköttet.
    4. Mixa eller mosa pumpaköttet. Blanda grädde, råsocker, ägg, kanel och ingefära i pumpaköttet.
    5. Kavla ut degen mellan plastfilm. Lägg över degplattan i pajformen och tryck till den. Skär till kanten så den blir jämn. Nagga med en gaffel.
    6. Häll fyllningen i skalet och grädda pumpapajen mitt i ugnen i 200° i ca 1 timme.

    Liknande recept

    1.5
    2 h 20 min
    17
    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben