Smal PumpaPaj

Serverar: 17 portioner

Tid: 2 timmar 20 minuter

För den som tänker kalorier är det 170 i varje bit

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk till utbakning
  • 150 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl Hermesta (socker ersättning, men går bra med vanligt socker i samma mängd)
  • 2 ½ dl gräddfil
  • 5 dl butternut Squash
  • ½ tsk malen nejlika
  • 1 ½ tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • Ev valnötter
  • Instruktioner

    Gör pajdegen och låt vila i kylskåp 1 timme. Klä en pajform med degen. Koka pumpaköttet och gör till mos. Blanda ägg och splenda och vispa lätt. Blanda kryddor, gräddfil med pumpamoset och tillsätt äggsmeten. Häll i formen och grädda i 225 grader i 10 minuter, sänk sedan värmen till 175 grader och grädda i ytterligare 40 minuter. Sätt i valnötterna direkt när du tar ut pajen ur ugnen, servera med gräddfil.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben