Fiadone- Cheesecake

Serverar: 12 portioner

Denna cheesecaken härstammar från Korsika, lite annorlunda än de cheesecakes som vi är vana vid men otroligt god, prova! Glutenfri.

Ingredienser

  • 1 kg ricotta
  • 1½ dl socker
  • 2 tsk äkta vaniljpulver
  • 3 msk maizena majsstärkelse
  • 2 msk citruslikör, t ex Cointreau eller Grand Marnier
  • 2 citroner
  • 1 lime
  • 1 apelsin
  • 8 ägg
  • Garnering
  • Körsbärssylt
  • Fikon, färska
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ricotta, socker, vaniljpulver, maizena och likör till en jämn och slät smet. Finriv skalet från citron, apelsin och lime (tvätta dem noga först) och pressa ur saften. Blanda ner skal och saft samt äggen i ostsmeten.
    3. Häll smeten i en springform ca 22 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Låt den kallna helt.
    4. Toppa kakan med körsbärssylt och klyftade fikon vid servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben