Filmjölkslimpa&lingon

Serverar: 2 portioner

Saftig limpa.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 6 dl rågsikt
  • 6 dl grahamsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 2 ½ dl lingonsylt
  • 1 dl sirap
  • 6 dl filmjölk
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk, sirap och lingonsylt. Arbeta ihop degen snabbt.
    2. Lägg smeten i 2 smorda formar som rymmer ca 1 ½ l. Släta till ytan.
    3. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 60 minuter. Stjälp bröden ur formarna och låt sedan bröden kallna på galler under bakduk. Brödet går att frysa.
    4. Ugn 175°

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben