Svärmors filmjölkslimpa

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Underbart frukostbröd som bör ätas nybakt. Kan bakas med eller utan solrosfrön, brödkrydda och lingon.

Ingredienser

  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 ½ tsk bikarbonat
  • 2 ½ dl filmjölk
  • 1 dl sirap
  • (ca 1 msk brödkrydda)
  • (ca 1 msk rårörda lingon)
  • (1-2 dl solrosfrön)
  • Instruktioner

    Alla mjölsorterna blandas med salt, bikarbonat och ev brödkryddor och/eller solrosfrön. Filmjölk, sirap och ev lingon blandas i en egen bunke och häll sedan över de torra ingredienserna. När allt är blandat till en kladdig deg hälles degen i en smord avlång brödform som gräddas genast i 200 grader under ca 1 timme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben