Filmjölkslimpa

Serverar: 36 portioner

Tid: 1 timme

En jättegod limpa som passar till mycket, Soppa ex Svärfars favorit;-)

Ingredienser

  • 1 liter filmjölk
  • 1 kg rågsikt
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 dl sirap
  • 1-2 msk brödkrydda
  • Instruktioner

    Rör ihop allt till en smet (mjölet sist) Bred ut i en smord långpanna. 125grader i 45 minuter öka till 175 grader i 15 minuter. Låt svalna på och under duk. Skär i fyrkanter, Blir 4 st fyrkanter, Går jättebra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    pegasus112 9 oktober 2008

    Det godaste bröd jag ätit på mycket länge...kan starkt rekommenderas....och vad enkelt.

    stinta 9 oktober 2008

    jättetack! Alla i vår familj tycker om den.

    Okänd 15 oktober 2008

    Mycket god limpa! Får högsta betyg av mej :)

    Okänd 31 mars 2009

    Tack för ett enkelt och gott matbrödsrecept......Jag kommer att baka detta bröd fler gånger....Nu ska vi avnjuta brödet min gubbe och jag. Tack igen.

    Okänd 5 april 2009

    Tyckte väldigt mycket om den här limpan. Får högsta betyg av mej :)

    Shoutoutloud 8 april 2011

    var i ugnen ska man grädda limpan?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben