Monicas filmjölkslimpa

Serverar: 2 portioner

Ett mycket gott, saftigt och fiberrikt bröd som är väldigt enkelt att göra. Receptet kan lika gärna halveras om man bara vill göra en limpa och man kan tillsätta russin om man tycker om det.

Ingredienser

  • 7 dl filmjölk
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bikarbonat
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 1½ dl havrekross
  • 1 dl vetekli
  • 1 dl rågmjöl
  • 1½ dl vetegroddar
  • 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda samman alla torra ingredienser och rör sedan ned filmjölk och sirap. Grädda i två smorda, avlånga formar (ca 1,3 l).
    2. Grädda i 150-160°C i 1 timme och 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    woa 21 december 2011

    Mycket gott och lätt bakat bröd. Omtyckt av både stora och små. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben