Min egen blandning till ett hälsosamt bröd med lite brödsirap i.
Ingredienser
50 g jäst
2 tsk salt
½ dl ljus brödsirap
50 g smält margarin
5 dl mjölk
1 dl krossade linfrön
2 dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetekli
Ca 9 dl vetemjöl
Instruktioner
Smula sönder jästen i en degbunke.
Häll i salt och brödsirap.
Smält margarinet och häll i mjölken och värm till fingerljummet. Häll över jästen.
Rör om tills jästen har löst sig.
Häll i linfrön, grahamsmjöl och vetekli. Därefter fyller du på med vetemjölet tills degen släpper bunken. Arbeta ordentligt några minuter.
Låt jäsa i 40 minuter. Arbeta degen med lite mjöl om den känns för kladdig. Dela den i 24 bitar och rulla till bollar som du plattar till lite på plåten.
Låt jäsa ytterligare i 30-40 minuter. Sätt ugnen på 225° och baka sedan bullarna 8-10 minuter mitt i ugnen.
Väldigt lätt att göra och väldigt gott. Väldigt uppskattat av sonen och hans vänner, kul!
TaMaAa13 februari 2010
Superdupersmarrigtgott bröd. Det är sådan åtgång att jag måste baka dubbel sats en gång i veckan. Tack som attan. Det blir en klar femma i betyg.
lundborg5 september 2010
Tack för ett superbra recept! Jag chansade, och gjorde dubbel sats direkt, och det var tur, för hela familjen älskade dessa bullar. En klockren femma i betyg.
mariajonsson_8715 februari 2012
Jättegott! Jag som vanligen inte gillar grovt bröd älskade dessa bullar! tack för att du delat med dig av receptet!
lovatova23 april 2012
Verkar jättegott! Vet du om det går lika bra att göra dem som tekakor istället?
Väldigt lätt att göra och väldigt gott. Väldigt uppskattat av sonen och hans vänner, kul!
Superdupersmarrigtgott bröd. Det är sådan åtgång att jag måste baka dubbel sats en gång i veckan. Tack som attan. Det blir en klar femma i betyg.
Tack för ett superbra recept! Jag chansade, och gjorde dubbel sats direkt, och det var tur, för hela familjen älskade dessa bullar. En klockren femma i betyg.
Jättegott! Jag som vanligen inte gillar grovt bröd älskade dessa bullar! tack för att du delat med dig av receptet!
Verkar jättegott! Vet du om det går lika bra att göra dem som tekakor istället?