Monicas köttfärssås deluxe
En vanlig köttfärssås som har piffats till med rökt skinka och salami.
Här har jag inte heller nöjt mig med enbart crème fraiche, utan jag tillsatte även lite turkisk yoghurt. Sött möter syrligt!
Och för att toppa detta bytte jag ut krossade tomater till körsbärstomater. Resultatet vart mer än godkänt!
Ingredienser
400 g köttfärs
100 g salami
100 g strimlad rökt skinka
220 g körsbärstomater från burk
2 vitlöksklyftor
1½ dl chilisås
3 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche, 34 %
3-4 msk turkisk yoghurt
2 msk soja
1 purjolök
1½ krm svartpeppar
1½ krm chilipeppar
Olja, till stekning
Salt
Instruktioner
- Skär purkolöken i små tunna ringar. Strimla salamin.
- Hetta upp en stekpanna tillsammans med olja och bryn purjolöken så att den får färg.
- Tillsätt köttfärsen och salta lite. Tänk på att skinkan och salamin är saltat, så salta inte för mycket.
- Tillsätt skinkan och salamin och fräs allt så det är väl genomstekt.
- Rör ner körsbärstomaterna, chilisåsen, tomatpurén och pressa vitlöksklyftorna.
- Tillsätt svartpeppar, chilipeppar och soja.
- Låt blandningen stå och puttra i 5 minuter, därefter rör ner Crème fraichen och låt köttfärssåsen stå och puttra i 5 minuter till.
- Serveras med valfri pasta.
Liknande recept
Kommentarer (3)
34 msk turkisk yoghurt, skulle det vara 3 - 4? (eller verkligen34 x 15 ml). Mixar du den eller sätter på när man äter?
Sipika: Vilken tur att du uppmärksammade mig om detta! Jag hade missat bindesträcket mellan 3:an och 4:an. Så det ska alltså givetvis vara 3-4 msk turkisk yoghurt!:) Nu har jag gått in och fixat det så nu är det bara till att tuta och köra;)
Sipika: glömde svara på din andra fråga, jag rör ner den turkiska yoghurten i köttförssåsen:)