Super enkelt och jätte gott bröd som bara smälter i munnen, den här gången blev det ta vad vi haver fyllning från kyl och frys.
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
½ dl olja
2 msk honung
2 dl grahamsmjöl
1 dl rågmjöl
9 dl vetemjöl
1 ägg
1 dl riven parmesanost
Fyllning
6 paket bacon
300 g mozarella
100 g fetaost
3 lökar
150 g soltorkade tomater
1 kruka färsk basilika
100 g oliver
Salt
Peppar
Instruktioner
- Värm mjölken till ca 37 grader och blanda med jästen, blanda sedan i honung, parmesan och olja.
Rör sedan ner mjölerna så att du får en jämn deg. Knäck sedan ner ägget och knåda degen ca 3 min.
Ställ den sedan på jäsning i ca 45 min till 1 timme.
- Medans degen jäser så kan man börja med att skära baconet i bitar och steka det i en stekpanna, skala och hacka lökarna stek sedan det också i en stekpanna.
- Skär ner de övriga ingredienserna i mindre bitar och blanda allt i en stor skål ha även ner baconet och löken i skålen.
- Knåda ut degen och dela den på ca 20 bitar kavla ut bitarna till runda cirklar och fördela fyllningen jämt över alla bitarna.
- Knip ihop kanterna mot varandra och lägg bullarna på en plåt med skarvarna nedåt.
- Låt bullarna jäsa igen ca 30 min pensla sedan på med ägg, strö på lite havssalt och peppar. Grädda sedan i ca 12 min.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Jag behövde bröd till frukost så jag bara gjorde bullarna utan fyllning. Det behövdes mer än 9dl vetemjöl men det var värt. Bullarna blev jätte goda o var lika mjuka även nästa dag! En 5:a från oss alla i familjen.