Detta är min egen mix av bla linfrö, vetekli och grahamsmjöl. Hoppas att det smakar!
Ingredienser
50 g jäst
2 tsk salt
½ dl ljus brödsirap
50 g smält margarin
5 dl mjölk
1 dl krossade linfrön
2 dl grahamsmjöl
1 ½ dl vetekli
Resten vetemjöl
Instruktioner
- Smula sönder jästen i en degbunke. Häll i salt och brödsirap. Smält margarinet och häll i mjölken och värm till fingerljummet. Häll över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
- Häll i linfrön, grahamsmjöl och vetekli. Därefter fyller du på med vetemjöl tills degen släpper bunken. Arbeta ordentligt några minuter.
Låt jäsa i 40 minuter.
- Arbeta degen med lite mer mjöl om den känns för kladdig. Dela den i 24 bitar och rulla till bollar som du plattar till lite på plåten. Låt jäsa ytterligare i
30-40 minuter.
- Sätt ugnen på 225 och baka sedan bullarna 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna under bakduk.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Toppen gott bröd =)