Hälsosamma brödbullar

Serverar: 24 portioner

Detta är min egen mix av bla linfrö, vetekli och grahamsmjöl. Hoppas att det smakar!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • ½ dl ljus brödsirap
  • 50 g smält margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 ½ dl vetekli
  • Resten vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll i salt och brödsirap. Smält margarinet och häll i mjölken och värm till fingerljummet. Häll över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
    2. Häll i linfrön, grahamsmjöl och vetekli. Därefter fyller du på med vetemjöl tills degen släpper bunken. Arbeta ordentligt några minuter. Låt jäsa i 40 minuter.
    3. Arbeta degen med lite mer mjöl om den känns för kladdig. Dela den i 24 bitar och rulla till bollar som du plattar till lite på plåten. Låt jäsa ytterligare i 30-40 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 och baka sedan bullarna 8-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    1
    4
    1 h 30 min
    70
    6

    Kommentarer (1)

    thezz88 18 januari 2012

    Toppen gott bröd =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben