Brödbullar med oregano

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Supermjuka och perfekta att äta till en god sallad.

Ingredienser

  • 6 msk olivolja extra vergine
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1 tsk socker
  • 2 msk oregano
  • 400 g vetemjöl
  • 300 g manitoba cream mjöl
  • 3 tsk salt
  • 12 ½ g jäst
  • 1 lätt uppvispat ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Om ni har en bakmaskin så är det givetvis mycket enklare; Häll i alla ingredienser enligt ordningen ovanför och sätt på programmet som knådar och jäser degen, cirka 1 ½ timme. Annars får ni göra så här:
    2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt ljummet vatten, rör ihop. Tillsätt olja, socker, oregano, salt och mjölsorterna och rör snabbt ihop. När degen är ordentligt blandad låt den jäsa i ca 1 timme i en bunke med en fuktig handduk ovanpå. När degen är färdig jäst ska den vara dubbelt så stor som innan.
    3. Knåda ihop degen på ett mjölat bord och dela den i ca 10 bitar. Forma bullarna runda, ca 2 cm höga, lägg upp dem på en plåt med bakpapper och låt jäsa igen i en halvtimme. Pensla över ordentligt med ett lätt uppvispat ägg innan ni gräddar dem i ugnen, 220° i 20-25 minuter cirka. Låt dem svalna på ett galler innan ni förbereder bullarna:) Det går utmärkt att frysa in dem.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    20
    1

    Kommentarer (2)

    liituwerg 17 juli 2009

    Vad är manitoba cream mjöl ? Hälsn LTW

    Nena81 17 juli 2009

    Manitoba Cream är ett mjöl med väldigt hög proteinhalt och kräver rejäl bearbetning i en degblandare för att bli bra och ger då en fast deg med långa glutentrådar och ett obeskrivligt gott bröd. Manitoba Cream har ett högt proteinvärde (11,5-13%%) är tillverkat av utvalda svenska vetesorter. Kolla in denna sidan: http://www.bagarenochkocken.se/shop/?artnr=ManitobaC Hoppas det hjalper lite:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben