Snabbkyckling med ajvar och oregano

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Snabb, lätt, god och smakrik.

Ingredienser

  • 600 g grillat och rensat kycklingkött, finfördelat
  • 1 tsk kycklingkrydda, finns på Lidl av märket Kania
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 msk tomatpuré
  • 2 1/2 msk ajvar relish, styrka på ajvar efter egen smak
  • 3 tsk smulad torkad oregano
  • 6 cocktailtomater
  • 2 dl grovriven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en eldfast form och fördela kycklingköttet i botten och krydda med kycklingkryddan.
    2. Vispa ihop grädden, tomatpuré, ajvar och oregano. Slå såsen över kycklingbitarna. Halvera cocktailtomaterna och fördela över rätten. Strö sist den rivna osten över.
    3. Gratinera i 20-25 minuter och servera med pasta, ris eller potatis samt en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    enAnnan 6 oktober 2013

    Mycket gott. Dock använde jag kycklingfilé som jag klippte i tre delar på längden, råa.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben