Minttryffel

Serverar: 70 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Julgodis. De här godis-tryfflarna är verkligen försvinnande goda, de bara smälter i munnen. Vill ha fler och fler. Gör du dem på choklad med hög kakaohalt 70% så ska dom ju vara hälsosamma med. Min senast variant: 100 g Marabou Premium Apelsin 70% + 250 g mörk blockchoklad. Blev jättegott.

Ingredienser

  • 2 dl 40% grädde
  • 400 g mörk choklad, gärna med 70% kakaohalt
  • 100 g smör
  • 9 droppar pepparmyntolja
  • Instruktioner

    1. Börja med att finhacka chokladen.
    2. Koka upp grädden, inte mera, och låt svalna bara lite. Blanda i den hackade chokladen och rör tills den smält. Blanda även i det rumsvarma smöret ( om du tar det direkt från kylen så värm 10 sekunder i mikron ) samt sist pepparmyntsoljan.
    3. Fyll små knäckformar i aluminium med smeten. Kyl ner dem och förvara dem i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    malgorzatakallin 5 december 2008

    När ska man tillsätta pepparmyntoljan?

    Vetebullen 6 december 2008

    Hej! Du blandar i pepparmyntsoljan efter smöret Har nu lagt in det i receptet. Tack för upplysningen.

    EowynUndomiel 16 februari 2009

    Tror att jag just har hittat det perfekta receptet på mintchokladtryffel. Ska verkligen testas, kommer alldeles säkert finnas på julgodis-bordet nästa år :)

    Jordgubbsmer 4 december 2009

    Jag vill verkligen testa det här receptet till jul, familjen uppskattar det säkert :D Men när man kyler ner, ställer man det bara i kylskåpet då? Och ska man lägga strössel eller dyl. ovanpå som bilden visar? :P

    nordan71 17 december 2010

    Hej det här lät supergott! Tänkte göra dem till jul. Hur länge ska det koka eller ska allt bara blandas i efter att grädden kokat upp och hällas i formarna?

    nordan71 18 december 2010

    Inte riktigt så goda som förväntat men helt ok. :) Hade kanske i för mycket pepparmyntolja.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben