Julgodis. De här godis-tryfflarna är verkligen försvinnande goda, de bara smälter i munnen. Vill ha fler och fler.
Gör du dem på choklad med hög kakaohalt 70% så ska dom ju vara hälsosamma med.
Min senast variant: 100 g Marabou Premium Apelsin 70% + 250 g mörk blockchoklad. Blev jättegott.
Ingredienser
2 dl 40% grädde
400 g mörk choklad, gärna med 70% kakaohalt
100 g smör
9 droppar pepparmyntolja
Instruktioner
- Börja med att finhacka chokladen.
- Koka upp grädden, inte mera, och låt svalna bara lite.
Blanda i den hackade chokladen och rör tills den smält.
Blanda även i det rumsvarma smöret ( om du tar det direkt från kylen så värm 10 sekunder i mikron ) samt sist pepparmyntsoljan.
- Fyll små knäckformar i aluminium med smeten.
Kyl ner dem och förvara dem i kylskåpet.
Liknande recept
Kommentarer (6)
När ska man tillsätta pepparmyntoljan?
Hej! Du blandar i pepparmyntsoljan efter smöret Har nu lagt in det i receptet. Tack för upplysningen.
Tror att jag just har hittat det perfekta receptet på mintchokladtryffel. Ska verkligen testas, kommer alldeles säkert finnas på julgodis-bordet nästa år :)
Jag vill verkligen testa det här receptet till jul, familjen uppskattar det säkert :D Men när man kyler ner, ställer man det bara i kylskåpet då? Och ska man lägga strössel eller dyl. ovanpå som bilden visar? :P
Hej det här lät supergott! Tänkte göra dem till jul. Hur länge ska det koka eller ska allt bara blandas i efter att grädden kokat upp och hällas i formarna?
Inte riktigt så goda som förväntat men helt ok. :) Hade kanske i för mycket pepparmyntolja.