Chokladbrownies med minttryffel

Serverar: 25 portioner

En underbart god chokladbrownie med ett lager minttryffel ovanpå. Mmmm!

Ingredienser

  • 175 g rumsvarmt smör
  • Smör och mjöl till formen
  • 3 ½ dl socker
  • 1 dl kakao
  • ½ dl sirap
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 2 2/3 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl macadamianötter eller skalade hasselnötter
  • Minttryffel
  • ½ dl grädde
  • 150 g hackad vit choklad
  • 10 droppar pepparmyntsolja
  • Tillbehör
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en fyrkantig teflonkakform, gärna med löstagbar kant, ca 26x26 cm.
    2. Blanda smör, socker, kakao, sirap, salt och vanijsocker i en degblandare med vinge eller med en elvisp.
    3. Blanda i äggen och vänd i mjölet. Vänd sist ner nötterna. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
    4. Koka upp grädden. Lägg den hackade vita chokladen i en bunke och häll den varma grädden över chokladen. Rör tills allt har smält och blandats till en jämn tryffelsmet. Droppa i mintoljan och häll tryffeln över brownien.
    5. Ställ in kakan i kylen 3-4 timmar. Skär upp kakan i bitar och servera med jordgubbar.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    70
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben