Chokladbrownies

Chokladbrownies.

Ingredienser

  • 100 g hasselnötkärnor
  • 0,75 dl rapsolja
  • ½ dl kakao
  • 1 dl smält, mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 dl flytande honung
  • 1 -1,5 dl dinkelsikt
  • ½ tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Börja med att sätta ugnen på 175 grader och smörj en liten långpanna med lite olja. Mixa sedan hasselnötter fint i en mixer eller matberedare. Tillsätt olja, kakao, smält choklad, ägg, honung och mixa massan slät. Häll över allt i en bunke och rör ner mjölet lite i taget samt bakpulvret och blanda väl. Bred ut massan jämnt på botten av formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna och skär upp i lagom stora browniebitar. Tips; Om kakan serveras vid ett festligare tillfälle är det fint att ringla smält mörk choklad över kakan samt toppa med några valnötskärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben