Chokladbrownies med rom och russin

Serverar: 30 portioner

Kan det bli godare?! Bakas i stor långpanna.

Ingredienser

  • 6 msk rom, vit eller mörk
  • 200 g russin
  • 500 g mörk choklad
  • 500 g smör
  • 8 ägg
  • 400 g socker
  • 150 g vetemjöl
  • Ca 2 tsk bakpulver
  • 200 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Ljumma rommen och låt russinen stå och dra i rommen i 2 timmar eller över natten.
    2. Smält smör och den mörka chokladen långsamt i en tjockbottnad kastrull tills båda ingredienserna har smält samman. Vispa under tiden ägg och socker med en handmixer eller elvisp, tills äggsmeten är tjock och vispen gör spår i massan, när den lyfts upp.
    3. Häll den ljumma chokladblandningen i den vispade äggsmeten. Sikta mjöl och bakpulver över och vänd ner det i smeten. Häll smeten i en bakplåtspapperklädd långpanna, 30x40 cm, och pressa smeten in i hörnen. Strö de romindränkta russinen över smeten.
    4. Grädda i förvärmd ugn, 180º, i 25-30 minuter, tills kakan har rest sig och ovansidan är spröd och sprucken. Mitten av degen ska fortfarande vara en smula mjuk. Låt den kallna och stelna i långpannan.
    5. Smält den vita chokladen i vattenbad och ringla den över kakan. Låt det stelna och skär sedan kakan i 30 rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben