Steffis fudge brownies

Serverar: 15 portioner

Tid: 50 minuter

För alla er chokladälskarer, det här is the best of the best. Saftig chokladbrownie.

Ingredienser

  • 200g smör
  • 12 msk osötat kakao
  • 4 dl socker
  • 5 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1-1½ dl valnötter
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda in kakaon under uppvärmning. Tag av från spisen.
    2. Blanda in sockret och vaniljsockret, se till att det blir riktigt blandat.
    3. Rör in äggen, en i taget. se till att det blir riktigt blandat. Blanda in vetemjölet, och rör om. Sist av allt hacka valnötterna och blanda in i (den rätt tjocka) smeten.
    4. Bred ut i en smörad långpanna. ca, 25cm*35cm. (allts inte full storlek). Bred ut jämy i formen.
    5. Låt den gräddas i 165 C grader, i 35min.
    6. Tag sedan ut plåten och låt brownie'n svalna. Skär sedan upp i bitar och servera. Passar utmärkt med mjölk till. Eller som efterätt med glass.
    7. P.S Ett tips som jag alltid kör med är att göra 1 ½ satts. Kakan blir då lite tjockare, riktigt mumsigt!

    Liknande recept

    Kommentarer (11)

    la_makedonce 3 december 2010

    underbar!!!!!!

    aemelieh 13 januari 2011

    Högsta betyg! Jag gjorde enkel sats och hällde smeten i en brödform så mina brownies blev höga och saftiga.

    olofsbo2 23 februari 2011

    Jättegoda! Sega och lagom mycket chokladsmak,när jag minskade ner till 1 dl kakao. Hoppade över valnötterna. Perfekt när man inte har choklad hemma.

    iolani 31 mars 2011

    jättegoda brownies! minskade till 8dl kakao istället och gjorde dom i två brödformar utan att dubbla satsen (25min i ugnen då) och det blev perfekt! ;D en stor favorit här hemma och bland arbetskamrater! ;)

    78maria 2 maj 2011

    Helt underbar kladdig kaka :) Klar 5: poängare.

    isabelleforsberg 4 maj 2011

    underbara speciellt när dom varit i kylen en stund

    kristineherrman 25 maj 2011

    Underbart goda! En solklar femma! (Tog halva mängden socker men de var supergoda ändå!)

    Josselli 24 augusti 2011

    Jätte goda brownies!! :-)

    didley 20 oktober 2011

    Tack för receptet, de blev helt gudomliga! Jag rostade en blandning av valnötter, hasselnötter, macadamianötter och pistachnötter och hade i, blev verkligen otroligt lyckat. Yummie!

    jorgen111 19 december 2011

    För mycket kakao i dem. Gör de aningen bittra i smaken. Jag såg på kommentarerna att några minskat mängden kakao. Kanske jag gör det nästa gång om jag testar det här receptet igen. Men ska nog testa ett annat recept på brownies nästa gång

    eken21 25 januari 2012

    himelsk kaka !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben