New York Fudge Brownie

En bekants goda kaka!! Namnam låter den som, trots att jag inte är så förtjust i kakor o sånt. Får nog testa snarast... : )

Ingredienser

  • Till kakan
  • 150g hasselnötter
  • 175g smör
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl kakao
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 nypa salt
  • 3 ägg
  • 2½ dl vetemjöl
  • FUDGESÅSEN
  • 2½ dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad (eller vilken man vill)
  • 1 tsk smör
  • Instruktioner

    1. Kakan: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Rosta nötterna i ugnen i cirka 10 minuter och gnugga sedan av delar av skalen i en handduk. 3. Smörj och bröa formen, den ska vara ca. 30x40 cm. 4. Vispa smör och socker poröst. 5. Blanda i kakao, sirap och salt. 6. Rör i ett ägg i taget och vänd ner mjöl och nötter i smeten. 7. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 minuter, den ska vara lite kladdig inuti. 8. Låt kakan svalna.
    2. Fudgesåsen: 1. Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. 2. Finhacka chokladen och rör ner den och smöret i den varma grädden. 3. Bred glasyren över kakan, låt stelna och skär sedan i rutor.

    Liknande recept

    2
    4 h
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben