Läckra fudgetoppade brownies som stillar sötsuget.
Ingredienser
150 g smör
3 dl socker
4 ägg
2½ dl vetemjöl
1 dl kakao
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
75 g hackad mörk choklad
Fudge
ca 30 g smör
ca 3/4 dl (50 g) farinsocker
4-6 msk vispgrädde
1 rågad dl (50 g) kakao
ca 3 dl florsocker
Instruktioner
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och rör ner. Vänd till sist ner den hackade chokladen.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd form, 20x30 cm. Grädda i 175 grader i ca 20 min. Låt svalna på galler.
Värm smör, farinsocker, grädde och kakao under omrörning tills allt har smält. Sikta ner florsocker i en skål och rör ner chokladröran tills det blir en fluffig smet.
Bred fudge på den avsvalnade kakan. Ställ svalt och skär i rutor.
Detta var en klar 5.
Jätteomtyckt av alla jag bjöd.
Väldigt lätt att göra.
Tack!
anasofia19903 september 2011
Själva botten blev kladdigare än jag föreställde mig men detta blev jag inte ledsen över! Mycket chokladsmak, nästan lite för mkt så ska dra ner lite på kakaon i glasyren nästa gång. Men mycket god när man e sugen på lite choklad vilket ju hädner ganska ofta ;)
Lizen754 september 2011
Om botten har blivit kladdig har du gjort fel. Den ska inte vara kladdig.
anasofia199011 september 2011
Anledningen till att den troligvis blev kladdigare var för att jag använde flytande smör eftersom det var det enda jag hade. Men jag kommer använda detta recept som typ kladdkaka/brownie och göra likadant för den smakade gott så med. För antar att den smakar gott så som den ser ut på bilden oxå.
Detta var en klar 5. Jätteomtyckt av alla jag bjöd. Väldigt lätt att göra. Tack!
Själva botten blev kladdigare än jag föreställde mig men detta blev jag inte ledsen över! Mycket chokladsmak, nästan lite för mkt så ska dra ner lite på kakaon i glasyren nästa gång. Men mycket god när man e sugen på lite choklad vilket ju hädner ganska ofta ;)
Om botten har blivit kladdig har du gjort fel. Den ska inte vara kladdig.
Anledningen till att den troligvis blev kladdigare var för att jag använde flytande smör eftersom det var det enda jag hade. Men jag kommer använda detta recept som typ kladdkaka/brownie och göra likadant för den smakade gott så med. För antar att den smakar gott så som den ser ut på bilden oxå.