Leves cipó

Flera restauranger i Ungern serverar gulaschsoppa i brödbullen "leves cipó".

Ingredienser

  • 13-14 dl vetemjöl
  • 6 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 40 g jäst
  • Instruktioner

    1. Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite ljumt vatten. Tillsätt, olja, salt, vetemjöl och resten av vattnet.
    2. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 30 min.
    3. Arbeta upp degen på bakbordet, rulla ut till en small längd. Dela den i sex delar. Rulla ut runda bullar och lägg på smord bord. Jäs under bakduk ca 30 min.
    4. Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i 275° i 7 min. Sänk värmen till 150°och grädda bullarna ytterligare 40 minuter.
    5. Pensla bullarna då och då med kall vatten.
    6. Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur med sked. Servera soppa i brödbullen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben