Flera restauranger i Ungern serverar gulaschsoppa i brödbullen "leves cipó".
Ingredienser
13-14 dl vetemjöl
6 dl vatten
2 msk olja
2 tsk salt
40 g jäst
Instruktioner
- Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite ljumt vatten. Tillsätt, olja, salt, vetemjöl och resten av vattnet.
- Arbeta degen tills den blir smidig och släpper bunken. Jäs under bakduk ca 30 min.
- Arbeta upp degen på bakbordet, rulla ut till en small längd. Dela den i sex delar. Rulla ut runda bullar och lägg på smord bord. Jäs under bakduk ca 30 min.
- Grädda bullarna i nedre delen av ugnen i 275° i 7 min. Sänk värmen till 150°och grädda bullarna ytterligare 40 minuter.
- Pensla bullarna då och då med kall vatten.
- Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur med sked.
Servera soppa i brödbullen.
Liknande recept
Kommentarer (0)