Coleslaw à la Anders

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En mkt god Coleslaw från Kocken Anders Levén.

Ingredienser

  • 3 dl majsolja
  • 3 st äggulor
  • 1 msk svensk senap
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 dl creme fraiche
  • 150 g färsk vitkål
  • 1 st fänkålshuvud
  • 2 st rostade vitlöksklyftor
  • 1 st lime
  • salt
  • svartpeppar
  • kummin
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkål och fänkål och häll över kokande vatten. Låt stå och börja under tiden med majonnäsen. Vispa ihop äggulor, senap och vinäger och vispa sedan i oljan i en fin stråle (maskin kan också användas) Rosta vitlöken i ugn eller panna i lite fett tills de är gyllenbruna. Skär vitlöksklyftorna fint. Blanda majonnäsen med creame fraichen och tillsätt kål, fänkål, salt, svartpeppar och det rivna limeskalet.
    2. Kumminfröna rostas hastigt i panna, stöt dem i mortel och smula över slawen.
    3. Personligen så hoppade vi över kumminfröna,mkt gott utan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben