Catrins filmjölkslimpa

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Smidigt och gott!

Ingredienser

  • 1/2 dl vetekli
  • 1 liter grahamsmjöl (600 g)
  • 1 1/4 dl linfrö
  • 1 1/4 dl solrosfrö
  • 2 msk hackad mandel
  • 2 1/2 tsk bikarbonat
  • 1-2 tsk salt
  • 2 1/2 dl russin (eller hackade aprikoser)
  • 9 dl filmjölk
  • 3/4 dl sirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj 2 avlånga bakformar på 1 1/2 liter och strö dem med vetekli.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt russin, filmjölk och sirap, rör om väl. Häll smeten i formen.
    3. Grädda brödet ca 1 timme. Känn efter med en sticka om det är klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    missQ 18 april 2011

    Jättegott bröd som jag gjort många gånger. Jag har ofta hasselnötter i istället för mandel och jag har dem hela i. Dessutom brukar jag strö på flingsalt och pumpafrön innan jag sätter in den i ugnen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben