Cinnas filmjölkslimpa

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 2 timmar 15 minuter

Mättande och gott, underbart till och med om man lägger på en stark ost! Dessutom behöver det inte jäsa, men det är lång gräddningstid så man behöver en kväll hemma.

Ingredienser

  • 5 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 ½ dl grovt rågmjöl
  • 2 dl vetegroddar
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt (rågad)
  • 1 l lättfil
  • 2 dl mörk sirap
  • 1 dl russin
  • 2 msk pumpakärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser inklusive russinen i en bunke. Rör ner filen och sirapen och häll smeten i två avlånga smorda brödformar. Strö pumpakärnorna ovanpå bröden.
    2. Grädda långt ner i ugnen i 2 timmar, 175 grader. Efter 45 minuter bör du lägga över ett bakplåtspapper för att brödet inte ska bli bränt.
    3. Ta ut bröden ur ugnen och vänd dem upp och ner för att få ut brödet ur formen. Ställ brödet rätt och ställ sen tillbaka formen ovanpå för att svalna långsamt under bakduk. Efter ett tag kan du lyfta på formen och torka av fukten och sen sätta tillbaks den. På detta sätt undviker du en hård skorpa på brödet.
    4. När de svalnat lägger du bröden i påsar. Går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben