Filmjölkslimpa från SPA

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 50 minuter

Gott och busenkelt att göra

Ingredienser

  • 5 dll vetemjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 4 dl blandade frön ex . solros , lin , kross
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 l lättfil
  • 1/2 dl olja
  • 2 dl mörk sirap
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torrra ingredienser 2. Rör ner fil,olja och sirap blanda väl. 3. Häll upp smeten i två välsmorda och bröade 1,5 l formar. 4. Grädda i 170° ca 1,5 tim.

    Liknande recept

    Kommentarer (11)

    ulla_johan 3 november 2008

    Jättegoda och så enkla att baka! Så många poäng som det går att få! Ulla J

    plommonpaj 7 november 2008

    Verkligen en super god limpa! Den ska jag göra mer av!! Väldigt smidigt med att bara röra ihop ingredienserna och grädda!

    Tina_S 4 mars 2009

    Jättegott bröd!

    Disen 28 mars 2009

    Jättegott. Lätt att göra. Kommer att baka detta bröd fler gånger. Högsta betyg för ett mycket smakfullt bröd. Kram Disen

    ros 30 juli 2009

    Hej! Jag bakade detta bröd i dag med russin, solros- och linfrö Ett lättbakat och jättegott bröd Högsta betyg får du för ett smakfullt och gott bröd Mvh Ros!

    Darkanna 30 november 2009

    Mina limpor blev mycket mörkare, men saftiga och goda! Använde linfrön, solrosfrön och russin i. Underbart, för sött tyckte sambon, men då passar en stark hårdost bra!

    sessa79 19 september 2010

    åh vilket underbart bröd.. älskar att det var så lätt att blanda ihop...

    sipika 13 december 2013

    Går det att minska mängden av sirap?

    Bappi 10 februari 2015

    Underbart bröd som ska bakas igen. Full pott med stjärnor! /kram

    Bappi 17 februari 2015

    Varje kommentar som jag ger från min egen kokbok här inne fastnar inte här. Skriver om: Jag häller ut smeten i en ugnspanna ca 25 x 30 cm. Gräddar i ca 1 timme. Får ut tre limpor. En på kortsidan och två från långsidan. Toppenrecept som nu är bakat av mig flera gånger/ kram

    Bappi 3 mars 2015

    Ps Bröar med vetekli

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben