Filmjölkslimpa med lingon, glutenfri

Serverar: 1 portioner

Lättbakad och saftig limpa med lingon som inte behöver jäsa.

Ingredienser

  • 4 dl filmjölk
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 1½ msk fiberhusk
  • 3/4 dl linfrön
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk salt
  • ½ dl fibrex
  • 2½ dl bovetemjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 3/4 dl lingon eller lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rör ihop alla ingredienser i en bunke till en kladdig smet. Häll smeten i en limpform, ca 1½ liter, klädd med bakplåtspapper.
    3. Grädda brödet mitt i ugnen i 50-60 minuter. Låt det svalna i formen och linda sedan in limpan i en handduk och låt den ligga i någon timme innan du skär i den.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben