Filodegsknyten med nötkålfyllning

Serverar: 2 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 6 plattor filodeg
  • 12 g färska hasselnötskärnor
  • 100 g mangold
  • Massor av timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 0.5 dl körsbärsvinäger eller balsamico-, hallon- eller sherryvinäger
  • Instruktioner

    1. Skär filoplattorna i kvadrater på 10x10 centimeter. Lägg fem ark ovanpå varandra så att hörnen bildar ett stjärnmönster.
    2. Hacka hasselnötskärnorna grovt och snitta mangoldbladen fint. Blanchera bladen tills de sjunker samman, häll bort vattnet och blanda med nöthacket. Smaka av med massor av färsk timjan, salt och peppar.
    3. Låt fyllningen svalna och lägg den på filoarken. Fäst ihop med snöre eller gräslök och pensla med olja. Stek knytena i ugn i 200 grader i 15-20 min tills de är läckert gyllenbruna. Koka under tiden ihop vinägern till ca en tredjedel och ringla den nästan sirapsaktiga såsen i en tunn stråle längs kanten på tallrikarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben