Camembertknyten med hallonsås

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Spännande filodegsknyten med krämig dessertost och basilikablad. Fick detta på Midsommarafton och mums vad gott!

Ingredienser

  • 6 stora blad filodeg
  • 100 g smält smör
  • 250 g camembert
  • 1 kruka basilika
  • Hallonsås
  • 1 liter hallon
  • 3 msk balsamvinäger (gärna vit)
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Garnering
  • Några extra hallon
  • Några blad basilika
  • Instruktioner

    1. Ugnstemperatur 200º.
    2. Bred ut filobladen och pensla dem med smält smör. Lägg ihop arken två och två, pensla igen. Dela varje dubbelt ark i fyra delar.
    3. Dela osten i 12 bitar. Ta loss 24 basilikablad från stjälkarna. Placera en bit ost och 2 basilikablad på varje dubbelt filodegsblad. Vik och snurra ihop.
    4. Pensla med resten av smöret och grädda dem gyllene 15-20 minuter. Det gör ingenting om osten flyter ut något, den följer med när man tar loss knytena från bakpappret.
    5. Hallonsås: Koka ihop hallon och balsamvinäger ca 5 minuter. Passera såsen genom en sil. Smaka av med salt och nymalen svart peppar.
    6. Lägg upp knytena på ett stort fat och häll över hallonsåsen. Dekorera med färska hallon och basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben